Categories
Soms….

Dan zijn er van die producten die het gewoon niet doen. Dat je denk van “Jongens, waarom doen jullie dit nou?”  Nu zitten we nog in 2011 en hebben we nog 2 maanden te gaan maar toch wil ik jullie vandaag vijf producten laten zien die gewoon niet werken maar waar een hele marketing achter zit.

Een beetje mijn top 5 make up producten fail van 2011.

Omdat ik echt gelachen heb om dit filmpje wil ik beginnen met dit filmpje van de zeer getalenteerde Dustin Hunter, die ik dankzij jullie heb leren kennen van het artikel “Mannen en cosmetica” Hij laat de Loreal “One sweep eyeshadow” zien. Deze applicatie zou je direct een mooi opgemaakt oog geven….tjah…Waarom zou je kwasten hebben als je zo direct prachtige ogen krijgt?

XSparkage testte potloden uit van Covergirl maar ik geloof dat max factor ook met zulke producten kwam vorig jaar. Dat waren de Smoky Eye Effect Eyeshadow van Max Factor en deze moest je met een poeder “setten” anders waren het ook echt on-dingen.

Hoe die de Astir awards destijds hebben gewonnen is mij altijd een raadsel gebleven. Een product zou het zo op zich moeten doen en daarbij zou je niet nog 2 keer zoveel werk moeten hebben door het nog eens over te moeten doen met oogschaduw. Dikkel vette #fail dus.

De roller…de plamuur roller van Loreal….like really? De gimmick was uiteraard enorm grappig maar ging je het toepassen kreeg je een oneven dekking met veel strepen. De foundation zelf kan nog wel prima zijn maar de applicatie (en de hele gimmick) is slecht, sommige dames gebruikte deze daarna nog maar gewoon met een kwast.

EDIT: Deze kwam gewoon uit 2009! Oh my gosh…nou ja, hij viel me dit jaar eigenlijk ineens op :”) Het is nog steeds een idioot iets

Dan had MAC ook nog een enorme #fail met de Big Bounce eyeshadows. Ik heb echt bijna alleen maar slechte dingen hierover gelezen zo goed als niemand was hier enthousiast over. En wederom mensen kunnen wel roepen: “ze zijn fijn onder een oogschaduw” maar daarvoor zijn ze niet gemaakt. Dit zouden op zichzelf staande oogschaduws zijn.

Voor mij kwam de grootste #fail toen een paar mensen van MAC begonnen over dat ze inderdaad geen oogschaduw waren maar meer bedoeld waren als extra gloss erbij terwijl ze toch duidelijk de Big Bounce Eyeshadows heten. Hier en Hier een review van de lieftallige Xsparkage en Musings of a Muse.


Een persoonlijke fail vind ik ook nog de zelfklevende wimpers van NYC. Ik bedoel we kunnen er allemaal heel lang over praten maar van die wimpers die al in een doosje geplakt zijn die je er dan afhaalt (stukje plak kracht meteen weg) en dan zouden ze urenlang perfect blijven zitten op de wimperrand.

I’m just not buying that. Zeker niet als doorgewinterde valse wimper drager.   Ze zullen misschien wel leuk zijn met lijm, maar nogmaals…het zijn “zelfklevende” wimpers. Dan is de hele gimmick van het product weg en dan zouden het net zo goed “gewone” wimpers zijn, gooi er dan gewoon een tube clear lijm bij.

Er zullen vast nog veel meer producten zijn geweest dit jaar maar dit zijn er enkele die me nog heel goed voor de geest staan. Producten waarvan ik direct denk “nope”. En ik vind het juist goed om dit met elkaar te delen! Er zijn meiden en vrouwen die het allemaal nog niet zo weten en die spenderen wel veel geld aan dit soort producten, daarom wil ik ook echt van jullie allemaal weten:

Welke FAIL beauty producten zijn jouw dit jaar opgevallen?

*SMOOCH*

bloglovin

26 Responses tot “Soms….”

 1. Nadia says:

  Haha grappig geschreven!

  En wat slecht van MAC, echt lelijke oogschaduw!

  En ik weet niet zeker, maar is Covergirl niet hetzelfde als Max Factor?
  Alleen een andere naam? Dat dacht ik namelijk altijd… :o

  [Reply]

  Natascha Reply:

  Max Factor is inderdaad in nederland vrijwel hetzelfde als Covergirl in Amerika.
  Zo is de (voor NL redelijk nieuwe) False Lash Effect Fusion van Max Factor hetzelfde product als de al tijden verkrijgbare LashBlast Fusion variant van Covergirl.

  [Reply]

 2. Lisanne says:

  Wat stom inderdaad van de ‘zelfklevende’ wimpers .. Niet goed over nagedacht blijkbaar! Voor mij is de absolute FAIL van dit najaar de Smokey Eye pencil van Catrice – niet handig in aanbrengen & werkt gewoon slecht.

  [Reply]

  Bonita Reply:

  ik vind die eigenlijk best goed ;D

  [Reply]

  Seliha Sarioglu Reply:

  ik ook! Hij is zo zacht en tekent zo makkelijk weg…I love it:)

  [Reply]

 3. Vera Camilla says:

  Oh baahhh die foundation! En ik moest écht lachen om de dronken dude met de L’Oréal oogscaduws ^^

  [Reply]

 4. Sanne says:

  Kun je op die zelfklevende wimpers dan niet gewoon wimperlijm aanbrengen?
  Heb wel vaker wimpers gehad waar een plakrandje op zit, maar dat blijft amper 2 sec zitten.
  Doe er dan altijd gewoon lijm overheen en dan blijft het wel zitten :)

  [Reply]

  Beitjuh Reply:

  Sanne heb jij het stukje wel goed gelezen?

  [Reply]

  Sanne Reply:

  Blijkbaar niet, sorry ;)

  [Reply]

 5. Zo’n applicator voor de 3 kleuren eyeshadow leek mij heel handig, maar na ik het had getest bleek het niks te zijn.
  Liefs, xxx

  [Reply]

 6. Jaa die eyeshadowdingens van L’Oréal vind ik ook maar ondingen. Een vriendin vroeg me hier onlangs naar, ik dacht bij mezelf : seriously ?! En die potloden van MaxFactor zijn ook echte ondingen.

  [Reply]

 7. michelle says:

  oh het zijn allemaal wel erge producten ja haha
  mij zijn er geen andere dingen opgevallen dit jaar.
  maar ik gebruik het grootste gedeelte daar ook niet van.

  [Reply]

 8. erika says:

  Het eerste product (of beter gezegt collectie) waar ik met fail meteen aan denk is die ‘holo’ collectie van essence. Zelfs een pukkel was meer holografisch dan die collectie bij elkaar!

  Niet zelf getest maar wel over gelezen.. die gel nagel lijn van essence.. are they going nuts? Dat ik het alleen maar zag kreeg ik al overal uitslag als stylist zijnde. Maar eerlijk is eerlijk dat krijg ik ook bij van die afschuwlijke plakkers.

  Als ik meer fails bedenk van dit jaar laat ik het weten!

  [Reply]

 9. Petra says:

  Dat rollertje van l’oreal, hahahaha, Ik weet wel dat sommige mensen het gebruiken van makeup gelijk stellen aan oorlogskleuren op je gezicht smeren, maar met een roller doe ik toch echt alleen mijn muren :-)

  [Reply]

 10. LottedeJ says:

  Haha, leuk om te zien. Ik moest ook heel erg lachen om die foundationroller van L’oréal toen ik die in de winkel zag liggen. Ik dacht echt meteen: wie gaat zoiets nou kopen?!

  [Reply]

 11. Sanneke says:

  De roller komt al helemaal uit 2009 :P http://www.whatabeauty.nl/2009/10/loreal-roll-on-true-match/

  [Reply]

  Beitjuh Reply:

  LMAOOOOOOOOOOOO
  *proest* lekkere fout van me

  [Reply]

 12. Seliha Sarioglu says:

  L’Oreal Paris Infallible Foundation Brush en de Maybelline Eraser Foundation.

  Allebei ook zoooow onhychiënisch!!

  [Reply]

 13. Nathalie says:

  Grappig al die filmpjes… idd wel erge fail producten ja! Ik kan me zo op 1-2-3 niks bedenken maar er zijn vast nog wel van die faal producten helaas!

  [Reply]

 14. Christel says:

  Leuk artikel. En die filmpjes haha. Soms denk ik ook wel eens hoe verzinnen ze het…

  [Reply]

 15. Nadia says:

  De vloeibare concealer van ELF. Hij stinkt enorm, dekt niet, is zo dun dat hij gewoon van het rode plekje op je huid afloopt.

  [Reply]

 16. Karen says:

  Haha echt leuk geschreven!
  goed artikel :D
  xx

  [Reply]

 17. Amber says:

  Leuk om te lezen! Ik heb van ELF een lipstain die niet dekt en alleen langs de randen heel fel blijft. Daarna met de gloss er overheen zorgt ervoor dat het helemaal uitgesmeerd wordt, wat dus niet bepaald de bedoeling is, jammer…. En de Quick Dry topcoat van Essence zorgt er net voor dat mijn nagellak NIET droogt. Er zijn mensen die er wel tevreden over zijn, maar bij mij droogt het echt niet. Al wacht ik 2 uur, dan nog is het niet droog. :S

  [Reply]

 18. Ilse says:

  De Essence oogschaduw is ook gewoon echt #fail. Heel slecht gepigmenteerd en blijft maar een uur of twee zitten. Kan best dat het beter wordt met bijv. John van G eyeshadow base, maar dan is hij nog steeds heel poederig en flaky, echt fail!

  [Reply]

 19. Chantal says:

  Voor mij de miskopen:

  NYX eyeshadow base met dit eronder weet je zeker dat je oogschaduw smelt

  Bobbi Brown cream eyeshadow metallic, Hij is prachtig als hij er net op zit. Maar de glitters er in irriteren mijn huid erg en bij het afhalen schuurt dit over je huid, je ogen zien er niet uit. Vreselijk, 1x gedragen. en dikke ogen aan over gehouden.

  Essence gel liner kwast, ik kocht ff snel een kwastje omdat mijn andere kwast was versleten en ik even op mijn bestelling moest wachten. Binnen 2 dagen kapot. Goedkoop = duurkoop.

  Rimmel wow lash effect = niets WOW aan, geeft een mild natuurlijk effect…. toch maar weer een Max Factor gekocht…..

  [Reply]

 20. Jessica says:

  Heel leuk om dit te lezen.
  Maar zelf gebruik ik de wimpers van NYC en ik vind ze best goed zitten.
  Ze zitten goed, en gebruik ze altijd bij het uitgaan. Ze vallen er gelukkig niet af.

  [Reply]

Leave a Reply